Mission Statement

De Baseball & Softball Academy Scimitars is een inspirerende en gedreven vereniging die, in samenwerking met betrokken partners, talent met ambitie stimuleert hun droom te verwezenlijken en dagelijks uit te blinken op het honk- en softbalbalveld en in op school.

Ons streven is om iedere dag beter te willen worden om uiteindelijk de beste te zijn. Dit streven naar excellentie is gebouwd op een fundament van ontwikkeling, commitment, teamwork en ambitie.

“I may not be there yet, but I am closer than I was yesterday”
José N. Harris

De vereniging Scimitars geeft uitvoering aan het KNBSB beleid om de honk- en softbalsport per regio te bevorderen via honk- en softbalacademies. Dat wordt gedaan door jeugdig honk- en softbaltalent uit de regio Midden Nederland op te leiden. Ook zullen de verenigingen en het onderwijs uit de regio daarbij betrokken worden, zodat de gehele honk- en softbalsport in Midden Nederland kan profiteren van de Scimitars Baseball & Softball Academy Midden Nederland. Talenten kunnen zich bij Scimitars ontwikkelen door de aanwezigheid van uitstekende faciliteiten en trainingen op topniveau. Scimitars zal nauwe relaties aangaan met onderwijsinstellingen en streeft er naar samen te werken met meerdere Top Sport Talent Scholen in de regio Midden Nederland.

Voorop staat dat elke speler en speelster “groeit met plezier”, maar ook dat coaches, begeleiders en ouders optimaal plezier beleven aan de sport. Aangezien we spreken over spelers en speelsters van “Scimitars” als vertegenwoordigers van de regio Midden Nederland, komt daarbij dat van elke speler en speelsters, maar ook van coaches en begeleiders optimaal presteren verwacht mag worden. Deze groep heeft dan misschien meer voordelen, maar hebben dan ook de daarbij horende extra verplichtingen. Scimitars creëert een omgeving en verzorgt de middelen, zodat de talenten, die bewust met hun school en sport omgaan en daadwerkelijk met hoge inzet, spirit en drive zich inzetten, op topsport niveau beter gaan presteren.

Schuiven naar boven