Wat is het?

De Talentvoorziening is een bijdrage aan de kosten van een topsportcarrière, zoals contributie, materiaal en reiskosten. Voor een sporter met een IT-status is een bedrag van maximaal € 4.000 per jaar beschikbaar. Voor een sporter met een NT-, of Belofte-status is dit maximaal € 2.000 per jaar.

Voor wie?

De voorziening is bestemd voor sporters tot en met 18 jaar met een Belofte-, NT- of IT-status, die opgroeien in een gezin in armoede. Bij twijfel kan contact worden opgenomen met de topsportcoördinator van de KNBSB over de voorwaarden.

Hoe werkt het?

Er zijn per jaar 50 toekenningen beschikbaar voor sporters met een NT- of Belofte-status en 10 toekenningen voor sporters met een IT-status. De aanvraag hiervoor verloopt altijd via de KNBSB. De bond vult samen met de sporter de aanvraag in en dient deze – afhankelijk van de talentstatus – in bij NOC*NSF (IT-status) of bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds (NT- of Belofte-status) voor toetsing. De bond informeert de sporter vervolgens of de aanvraag voor de Talentvoorziening wordt toegekend.

Meer informatie is te vinden op de website van NOC*NSF

Schuiven naar boven