Little League 2023

Tijdens het NK little League hebben onze dames en heren in verschillende teams gestreden. Wat was het een mooi weekend en wat hebben we van mooi honk- en softbal kunnen genieten.

Honkbal:

De littles (team Valley Hitters, midden Nederland) zijn dit jaar kampioen geworden en gaan van 22 tot 29 juli in Kutno, Polen opnemen tegen andere clubs uit Europa. Hierin speelden namens Scimitars: Julian Veerman, Javier Chance, Philip Siewe en als training lid Scimitars Stan Bouwma. Gefeliciteerd Julian, Javier, Philip en Stan met het behalen van deze winst en we wensen jullie heel veel succes in Kutno.

Onze spelers, Bram Bastiaanse, Othniel Winklaar, Twan Brandse en training lid Roman Ernst hebben bij de Valley Hitters (intermediates) het uiterste eruit proberen te halen tijdens de finale tegen team Kennermerland. Team Kennemerland bleek sterker en onze jongens kunnen tevreden zijn met een hun tweede plaats. Casper Jansen-Dunne kwam uit voor team Noord. Casper wist met zijn team drie wedstrijden te winnen en kwamen in de halve finale net een punt te kort om door te gaan naar de finale.
Voor de juniors kwam uit: Ty de Boer, Dante Roddenhof uit voor Valley Hitters en wonnen van team Noord. Namens Eastern Athletics kwamen Anuar Ramazan, Raylano Clarke en Jurian Douma uit voor team Eastern Atheletics. Beide teams werden helaas al in de voorrondes uitgeschakeld.
Ook speelden een aantal van onze Scimitars mee bij de juniors en seniors. Zo haalden Toss Spekking, Bram Weigertze, Jorrit Patist, Zico Atmopawiro, Vince van Holy, Koen Ghijsen, Jochem Greven, Boris Kraan en Daan Baltus de halve finale (Midden Nederland) en speelden Jim en Dennis Hoyer bij team Noord. Ze werden in de halve finale tegen Kennemerland helaas uitgeschakeld. Valentijn Guillot speelde mee in team Eastern Athletics maar helaas werden ze al in voorrondes uitgeschakeld.

Softbal:

De softball little league werd dit jaar in Almere gespeeld. Bij de Vipers (midden Nederland) in de senior league hebben de Scimitars dames Maud Talma, Senna Grootings, Jyoti en Kiran Jacobs, Manouk de Lange, Caitlynn Eijking en oud Scimitar Sienna Boelens (nu TalentTeamNL) het voor elkaar gekregen om de finale te winnen en ook eerste te worden! Zij spelen 5 tot en met 9 juli in Tsjechië voor het EK Van harte gefeliciteerd en veel succes!

Namens het Scimitars bestuur allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van deze resultaten. We wensen iedereen nog een prachtig restant van het seizoen toe.

Met sportieve groet,

Bestuur Scimitars

Little League 2023
Schuiven naar boven