Scimitars

De KNBSB verstrekt Scimitars binnenkort de licentie voor Regionaal Topsport Centrum Softbal (Softball Academy). Scimitars is er al helemaal klaar voor. Softbaltalenten kunnen zich inschrijven voor de topsport talentopleiding.

Elders op onze website is algemene informatie te vinden over de talentopleiding en wordt er ingegaan op onderwerpen als:

  • Het combineren van school met de trainingen.
  • De voordelen van een topsportstatus.
  • De mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Opleiding

De talentopleiding bestaat uit minimaal drie trainingen per week. Deze trainingen gaan het hele jaar door, met uitzondering van de schoolvakanties. De softbaltalenten blijven lid van hun vereniging en spelen de (competitie)wedstrijden in een team van hun vereniging.

Scimitars verwacht dat er bij de vereniging één keer per week wordt getraind. Als dat niet mogelijks is kan de vierde training bij Scimitars worden afgewerkt. Anders dan bij de honkbalopleiding is er geen gesloten onderlinge competitie voor de regionale softbalacademies.

Kosten

De opleidingskosten bestaan uit de volgende onderdelen:

  1. Eenmalig entreegeld van € 50. Hiervoor ontvangt het talent enkele hulpmiddelen voor de kracht- en conditietrainingen.
  2. Een jaarlijkse contributie van € 420, te voldoen in twaalf maandelijkse termijnen van € 35. De contributie wordt betaald middels automatische incasso. Indien geen gebruik wordt gemaakt van automatische incasso, dient het volledige bedrag van € 420 vóór 1 januari van het betreffende jaar aan Scimitars te worden overgemaakt.
  3. Het eerste jaar gaat de maandelijkse contributie in op de eerste dag van de maand volgend op de eerste training. Bij betaling ineens, dient de contributie voor de dat jaar resterende maanden vóór de laatste dag van de maand volgend op de maand van de eerste training aan Scimitars te worden overgemaakt.

Alle talenten tekenen een spelersovereenkomst, de eventueel hieruit voortvloeiende financiële verplichtingen zijn onderdeel van het Scimitars contributiereglement.

Inschrijving

  • Ben jij een meisje van 13 of wordt jij dit jaar 13 jaar en ben je jonger dan 18 jaar,
  • kan je goed softballen en droom jij ervan in het Koninkrijksteam te spelen of misschien wel professioneel softbalster te worden in het buitenland,
  • heb je de motivatie hard te trainen om je dromen waar te maken,

schrijf je dan met behulp van het onderstaande formulier in voor de topsporttalentopleiding softbal van Scimitars.

De inschrijving wordt pas definitief, nadat je met goed gevolg een vaardigheidstest hebt afgelegd. De eerste try-out zal plaatsvinden op vrijdag 5 juni 2020, 17:00 uur op Sportpark “Rob Hoffmann Vallei” in Bussum (HCAW). Direct na toelating starten de eerste trainingen. Dit alles onder het voorbehoud dat de veiligheidsmaatregelen i.v.m. de coronacrisis dit toestaan.

Schuiven naar boven